India

Halálra ítélték a hét hónapos kislány megerőszakolóját

Halálra ítéltek egy 19 éves férfit Indiában, miután bűnösnek találták egy hét hónapos kislány megerőszakolásában.

2018.07.23 11:10ma.hu

A férfit múlt szerdán mondta ki bűnösnek a bíróság. A helyi sajtóban csak Pintu néven emlegetett pedofil az első, akit halálra ítéltek Rádzsasztán államban a büntetőtörvénykönyv azon módosításának életbe lépése után, ami lehetőséget ad a halálbüntetésre a kiskorúakat erőszakoló emberek ellen.

A hét hónapos kislány vak nagymamájánál aludt, amikor Pintu magával vitte, majd megerőszakolta. A gyereket fél órával később, egy focipályán találták meg.

A rendőrség nem sokkal később letartóztatta a férfit, majd alig egy hónap múlva bíróság elé is került az ügy. A bíró szombaton mondta ki a halálos ítéletet.

Rádzsasztán államban április 21-én lépett életbe a büntetőtörvénykönyv módosítása, amit lehetővé teszi a halálbüntetés kiszabását a 12 évnél fiatalabb gyerekek ellen elkövetett nemi erőszak esetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.