Tragédia

Lezuhant egy második világháborús gép a légi parádéra menet

Rögtön felszállás után veszélyesen balra dőlt a gép, a szárnya a talajhoz ért, és ezt követően lángokba borult.

2018.07.22 11:28ma.hu

Nem sokkal felszállás után kigyulladt és lezuhant egy második világháborús repülőgép a texasi Burnet mellett, és szerencsére mind a tizenhárom utas túlélte a balesetet, egyiküket kellett helikopterrel kórházba szállítani. Az értékes veterán gépet viszont elvesztették - írta az Index.

Facebook / Breckenridge Airshow

A teherszállító Douglas C-47 a Wisconsin állambeli Oshkoshban lévő légi parádéra indult, amikor bekövetkezett a baleset. Rögtön felszállás után veszélyesen balra dőlt a gép, a szárnya a talajhoz ért, és ezt követően lángokba borult.

A C-47 típusú repülőgépekkel általában katonákat szállítottak a második világháborúban. Most viszont önkéntesek és a családtagjaik utaztak rajta, akik rengeteg időt fordítottak a Bluebonne Belle névre keresztelt C-47 helyreállítására, karbantartására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.