Kell egy új hold

Szállítás közben elveszett egy 7 méteres Hold-installáció

A TNT futárszolgálat vizsgálja az ügyet.

2018.07.22 09:09ma.hu

Szállítás közben elveszett egy 7 méteres Hold-installáció. Luke Jerram A Hold múzeuma című alkotása útban egy ausztriai fesztiválra tűnt el - írta a BBC News.

A Holdat mintázó, 7 méter átmérőjű gömböt, amelyet a Zsolnay Fényfesztiválon június végén a magyar közönség is láthatott, Bristolban adták postára. A TNT futárszolgálat vizsgálja az ügyet.

A művész bosszantónak és felháborítónak nevezte az esetet, hozzátéve, hogy az elveszett Hold-installáció Európa-szerte számos nyári rendezvény programjában szerepelne.

Bár Luke Jerram honlapja szerint egyszerre több Hold-replika is járja a világot, nincs belőle tartalék példány.

A Hold múzeuma című világító művészeti installációhoz - amely a Bristoli Egyetemmel és brit űrügynökséggel együttműködésben készült - a NASA különlegesen részletes égitestfotóit használta a művész, a belülről megvilágított, gömb formájú szobor minden centimétere öt kilométernek felel meg a Hold tényleges felszínéből.

A BBC cikke kitér arra is, hogy Luke Jerram nemrégiben készült el a Földet ábrázoló hasonló installációjával. A szintén NASA-űrfelvételek felhasználásával készült alkotást a napokban mutatták be egy cheshire-i fesztiválon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.