Angliai mérgezés

Kiengedték a kórházból a Novicsok-hatóanyagtól mérgezést szenvedett férfit

A Scotland Yard a minap bejelentette, hogy Rowley házában megtalálta azt a kis méretű tubust, amely a mérget tartalmazta.

2018.07.21 07:45ma.hu

Kiengedték pénteken a kórházból azt a brit férfit, aki június végén Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést.

A 45 éves Charlie Rowley-t és élettársát három hete szállították be a délnyugat-angliai Salisbury városának kórházába. Rowley nem sokkal később visszanyerte öntudatát, és a nyomozók beszélni is tudtak vele, élettársa, a 44 éves, háromgyermekes Dawn Sturgess azonban július 8-án a kórházban meghalt.

Mindkettőjüket Rowley Amesburyben lévő házából szállították a néhány kilométerre fekvő Salisbury kórházába.

A Scotland Yard a minap bejelentette, hogy Rowley házában megtalálta azt a kis méretű tubust, amely a mérget tartalmazta.

A tubust a brit védelmi minisztérium Porton Downban működő vegyi és biológiai kutatóintézetébe szállították, és az intézmény szakértői megállapították, hogy az üvegcsében Novicsok idegméreg-hatóanyag volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.