Brazília

Letartóztatták a halálos fenékfeltöltést elvégző brazil sebészt

'Doktor Bumbum' az áldozat lakásában végezte el a beavatkozást.

2018.07.20 12:00ma.hu

Névtelen feljelentés nyomán fogták el Rio de Janeiróban a "Doktor Bumbumként" elhíresült plasztikai sebészt, Denis Furtadót. A férfi egyik páciense azután halt meg, hogy a doktor fenéknagyobbító injekciót fecskendezett a hátsójába - írja a Fox News.

Furtado a 46 éves Lilian Calixtot kezelte, méghozzá a nő saját lakásában. A nő rosszul lett az injekció után, ezért az orvos kórházba vitte. A nő állapota egyre romlott, majd pár órával később elhunyt.

A 45 éves sebész ezután eltűnt. A hatóságok emberöléssel vádolják. Édesanyját és barátnőjét is elfogták, mivel a vád szerint segítettek neki.

Furtado ügyvédje azt mondta, ügyfele ártatlan, és csak azért tűnt el, mert pánikba esett. Az orvos szerint baleset történt, mint mondta, több ezer ilyen beavatkozást csinált már.

Niveo Steffen, a brazil Plasztikai Sebészeti Társaság elnöke ugyanakkor leszögezte: "Nem lehet plasztikai sebészeti beavatkozást végezni egy lakásban.”

"Sokan etikátlan módon verik át a pácienseket, és gyakran alacsony áron csalogatják őket magukhoz, anélkül, hogy ezek az orvosok meggyőződtek volna arról, hogy megfelelőek-e a feltételek" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.