Diplomácia

Orbán Izraelben: Közép-Európában biztonságosabb zsidónak lenni, mint bárhol máshol a kontinensen

Orbán Viktor miniszterelnök a nap folyamán Jeruzsálemben tárgyalt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel.

2018.07.20 06:08ma.hu

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Közép-Európában biztonságosabb zsidónak lenni, mint bárhol máshol Európában, és ez "összefüggésben áll a tömeges migráció okozta új típusú antiszemitizmussal".

Kovács Zoltánt azzal kapcsolatban kérdezték csütörtökön az M1 aktuális csatornán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nap folyamán Jeruzsálemben tárgyalt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: megkérdőjelezhetetlen a kormány elkötelezettsége a zsidóság, illetve a zsidóság biztonsága mellett, minden segítséget megadnak az itt élő magyar zsidók, zsidó magyarok életéhez. A zsidó közösség a magyar nemzet szerves részévé vált - tette hozzá.

Megjegyezte: bár a közép- és kelet-európai régiót "kipécézték" az antiszemitizmussal kapcsolatban Nyugat-Európában az elmúlt évtizedekben, azt látják, hogy az antiszemita incidensek száma és jellege Nyugat-Európában messze felülmúlja azt, ami Magyarországon vagy Közép-Európában tapasztalható.

A "Stop Soros" törvénycsomag miatt megindított európai uniós kötelezettségszegési eljárásról Kovács Zoltán azt mondta: nem lepődnek meg, az történik, amire számítottak; a bevándorláspárti vélemények nekimennek azoknak az új intézkedéseknek, amelyek megpróbálják felszámolni azokat a kiskapukat, amelyekkel "az úgynevezett civil szervezetek visszaéltek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.