Németország

77 ingatlant foglalt le a berlini rendőrség egy arab 'klántól'

Mintegy 10 millió euró értékben 77 ingatlant foglalt le egy arab 'klántól' a berlini ügyészség és rendőrség.

2018.07.19 13:47MTI

A Spiegel német hírmagazin csatornája, a Spiegel TV szerint ez súlyos csapás a szervezett bűnözésre a német fővárosban. A nyomozók szerint az ingatlanokat bűncselekményekből származó pénzből vásárolták. A ingatlanok között családi házak és lakások is vannak. Többet a hatóságok szerint libanoni strómanok közbeiktatásával vásároltak meg. A berlini körzeti bíróság dönt majd arról, hogy a lefoglalt ingatlanokat végleg elkobozzák-e tulajdonosaiktól.

A spiegel.de hírportál híradása szerint a hatóságok múlt pénteken a családhoz köthető 12 lakásban és üzlethelyiségben tartottak házkutatást.

A "klán" tagjai a múltban a lap szerint látványos betöréseket követtek el. A hatóságok ennek a családnak a három tagját vádolják például azzal, hogy tavaly márciusban egy múzeumból ellopták azt a 100 kilós, aranyból készült érmét, amely körülbelül 3,7 millió eurót ér. 2014 októberében a család tagjai egy takarékfiókból zsákmányoltak nagyjából 10 millió eurót, majd szinte az egész épületet felrobbantották. A tettes meglett, de a pénz nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.