Meg amúgy is

Nagyon kínos volt az auschwitzi lopási kísérlet

Téglát akart lopni egy magyar pár, kisebb tömeg vette körül őket.

2018.07.17 13:11ma.hu

Téglákat akart hazavinni emlékbe az egykori auschwitzi haláltábor területén működő múzeumból egy magyar pár. A magyar turisták hétvégén keresték fel a koncentrációs tábort, melynek teljes területe jogi védelmet élvez.

A párosra a többi látogató figyelt fel, mikor téglákat szedtek ki a krematórium maradványaiból, és egy táskába pakolták őket. Értesítették a biztonsági őröket, akik rendőrt hívtak.

A 30 éves nő és a 36 éves férfi beismerte tettét. Mint elmondták, emlékbe akarták hazavinni a téglákat és nem tudták, hogy törvényt sértenek.

A lengyel rendőrség közlése szerint fejenként 346 eurós (több mint 112 ezer forintos) pénzbírságot és egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Az Index egy másik magyar turista beszámolójára hivatkozva most azt írja, botrányos jelenetek zajlottak a lopási kísérlet közben és után.

"Tegnap döbbentünk rá, hogy az incidensben honfitársaink az érintettek. Mélységesen elszomorító, hogy ilyen esettel erősítik a nem túl jó hírünket Európában és világszerte" – írta a lapnak Csaba, a szemtanú, aki arról is beszámolt, hogy egy kisebb tömeg nézte végig, ahogy a biztonságiak jegyzőkönyvet vesznek fel a téglákat elpakoló párral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.