Állatok

Kiszabadult a karámjából és mészárlást rendezett egy jaguár

Egy róka a kilencedik áldozata a karámjából kiszabadult jaguárnak, amelyik a hétvégén megölt egy emut, öt alpakát és két rókát.

2018.07.17 10:08MTI

Az Audubon állatkert bejáratához fotókat, plüssállatokat és cukorkákat helyeztek el a megölt állatokat gyászoló látogatók a szombati baleset után.

Hétfőn újabb áldozatról értesülhettek: a támadásban megsérült Rusty nevű róka is elpusztult.

A Valerio nevű hároméves hím jaguár szombaton, az állatkert nyitása előtt szabadult ki a karámból. Egy órán belül befogták, de addigra komoly pusztítást végzett az állatkert lakói között. Ember nem sérült meg.

Az állatkert dolgozóinak szakemberek segítenek a gyász feldolgozásában, a látogatókat pedig arra bátorítják, hogy helyezzék el üzeneteiket, emlékeket a bejáratnál.

A hatóságok vizsgálják, hogy szökhetett ki Valerio a karámjából.

Az állatkert hétfő délutáni közleménye szerint a jaguárok házának acélsodrony-tetején keletkezett rés elég nagy lehetett, hogy a vad kiférjen rajta.

"A vizsgálat tart, egyelőre itt tartunk" - állt a közleményben.

Az állatkert szombaton már nem nyitott ki. Vasárnap nagy tömeg várta a nyitást, az a terület azonban, ahol a jaguárokat lehet megtekinteni, határozatlan időre zárva marad.

A hétfői látogatók többsége már alig aggódott a biztonsága miatt.

A közlemény arra is kitért, hogy a szakemberek megvizsgálták a többi nagy testű húsevő lakóhelyét és nem találtak semmit, ami "aggodalomra adna okot".

"Jaguárjaink a színfalak mögött, biztonságos éjszakai szálláson laknak, amíg a vizsgálat le nem zárul és el nem végezzük a javításokat. Nem tudjuk, mikor nyithatjuk ki újra a jaguárházat" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.