Négya ember vesztette életét

Bányaomlás Georgiában, halottak

Négy vájár vesztette életét, és hat társuk megsérült hétfő reggel egy bányaomlásban a nyugat-georgiai Tkibuli városában.

2018.07.16 13:51MTI

A balesetet sújtólégrobbanás okozta, amely miatt járatok omlottak be a fővárostól, Tbiliszitől 200 kilométerre nyugatra található Mindeli szénbányában. Négy bányászt kórházba szállítottak.

A georgiai kormány lezárta a bányát a vizsgálatok befejezéséig, illetve amíg a nemzetközi szakemberek kifejtik véleményüket a balesetről. „Az ország nem engedheti meg, hogy veszélybe sodorja állampolgárai életét és egészségét, ezért úgy döntöttünk, bezárjuk a bányát” – közölte a tbiliszi kormány.

Mamuka Bahtadze kormányfő hétfőn gyásznapot hirdetett. A kormány sajtószolgálata szerint félárbócra engedik a zászlókat a kaukázusi országban.

Összesen tizenhat vájár vesztette életét 2011 óta ebben a bányában különböző balesetekben. Utoljára hasonló szerencsétlenség idén áprilisban történt, akkor hatan haltak meg, és hárman sérültek meg.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.