Égés

Benézték a francia trikolort a légiparádén

Nem jó csíkot húzott a repülő a forradalom emlékére tartott légiparádén.

2018.07.15 08:47ma.hu

A francia forradalom Európa történetének meghatározó eseménysorozata volt a 18. század végén. Noha sok tekintetben korábban elkezdődött, a kezdődátumnak általánosan 1789. július 14-ét tekintjük, amikor a feldühödött párizsiak elfoglalták a Bastille börtönét. Mindezt azért, mert hiába zsákmányoltak 40 000 puskát és néhány ágyút, lőszert nem találtak, mivel azt már korábban az erődbörtönbe szállították. A Bastille börtönként ekkorra gyakorlatilag üresen állt, mindössze hét köztörvényes rabot tartottak fogva, viszont 30 000 font (mintegy 13 600 kg) puskaport tároltak itt.

Az esemény, amely a felvilágosodás eszméit jelentette, azóta nemzeti ünnep Franciaországban, így évről-évre nagy show-val emlékeznek meg róla. Ilyenkor katonai felvonulás és légiparádé is színesíti a programot.

Idén viszont eléggé félresikerült ez a része, a Redditre felkerült kép szerint ugyanis a francia trikolort (francia eredetű szó jelentése "háromszínű") kicsit elszúrták a szervezők.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.