Thaiföld

Csütörtökön hazamehetnek a barlangból kimentett thaiföldi fiúk

Mindenki jól van. Videóüzenetben köszönték meg, hogy megmentették őket.

2018.07.14 12:49ma.hu

Valószínűleg jövő csütörtökön hazamehet a kórházból az a 12 fiatal focista fiú, akiket a barlangból mentettek ki edzőjükkel. A gyerekek jól vannak, jó étvággyal esznek, súlyuk már gyarapodott is - erősítette meg Thaiföld egészségügyi minisztere a BBC-nek.

A Chiangrai Prachanukroh Kórház vezetői elmondták, a fiúkat több veszélyes, fertőző betegségre letesztelték, szerencsére negatív eredménnyel. A következő napokban pszichológiai vizsgálatokkal mérik fel mentális állapotukat. A kórház arra kérte a gyerekeket, hogy a következő egy hónapban kerüljék a médiával történő érintkezést, ne nyilatkozzanak, mert ez felidézheti bennük a barlangban átélt traumát vagy szégyenérzetet, és bűntudatot válthat ki belőlük.

A fiúk már látogathatók, szüleik immár nem csak egy üvegfal mögül nézhetik őket, hanem odaülhetnek az ágyuk szélére. A kórház sajtótájékoztatóján lejátszottak egy videófelvételt, melyen a fiatalok elmondták, hogy jól vannak és köszönetet mondtak megmentőiknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.