Nicaragua

800 kiló kokain volt a házi tengeralattjárón

A guatemalai hatóságok feltartóztattak a Csendes-óceánon egy drogcsempész tengeralattjárót, amely több mint 800 kilogramm kokaint szállított.

2018.07.14 08:10MTI

A rendőrség a hadsereggel együttműködve tartóztatta fel a házilag készített tengeralattjárót, három kolumbiai állampolgárral a fedélzeten, az ország partjaitól 350 kilométerre.

Az ügyészség fényképeket mutatott be a lefoglalt drogról, amelyet a kábítószer-kereskedők kis csomagokba pakoltak, és minden egyes tasakhoz hozzátűzték Neymar brazil labdarúgó fényképét. A képeken az FC Barcelona meze van rajta, holott a világklasszis jelenleg a Paris Saint-Germainben játszik.

A hivatalos adatok szerint az év eleje óta guatemalai hatóságok 15,7 tonna kokaint foglaltak le, többet mint bármikor az ország történelmében. Tavaly egész évben 13,6 tonna kokain koboztak el a drogcsempészektől.

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.