Mentés

A hős ausztrál orvosnak épphogy sikerült utolsókén kiérnie a barlangból - ahol nagyon rossz hír várta

Közel 3 hét után az utolsó gyerekek és edzőjük is kiszabadult a thai barlangból. Az egész világ a drámai mentőakcióra figyelt. A siker - amin több mint ezer ember dolgozott - azonban tragédiákkal is járt.

2018.07.12 10:47ma.hu

Egy thai mentőbúvár az életét adta érte. Akkor halt meg, amikor oxigénpalackokat vitt be a gyerekeknek, de neki már nem jutott. A hősök közé sorolják azt az ausztrál orvost is, aki szabadságát megszakítva utazott a helyszínre, hogy segítsen.

Az 53 éves tapasztalt barlangi mentő és búvár, Richard Harris úszott be a gyerekekhez, hogy megvizsgálja őket és felkészítse a csapatot a számos nehézséget rejtő mentésre. A négy kilométeres, tényleg veszélyes föld és víz alatti utat ezután többször is megtette, hogy nyomon követhesse a gyerekek állapotát.

Harris végül az utolsók között jött ki a barlangból, miután kedden minden gyereket épségben kihoztak. A mentés utolsó szakasza szinte rémálommá vált, elromlott ugyanis az a szivattyú, ami segített alacsonyan tartani a vízszintet a barlangban, ezért a végén már versenyt futottak az idővel.

Miközben Richard Harris ezen dolgozott, édesapja haldoklott. Amikor kollégáival szerencsésen kiértek a barlangból, ünnepelték őket. Tizenkét gyerek és az edzőjük életét mentették meg, ám addigra édesapja elhunyt, így a nagy örömkönnyek között ez a szomorú hír várta még őt aznap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.