Közlekedés

A következő hétvégéken is erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőknél

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet.

2018.07.10 07:27MTI

A következő hetekben is erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, amelyeket az előző hétvégén csaknem 240 ezer utazó használt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, Röszkén a hétvégén a kilépők száma meghaladta a 70 ezret, az országba belépők több mint 40 ezren voltak. Csanádpalotán kilépő irányban csaknem 44 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé több mint 33 ezer utast regisztráltak. Hozzátette: a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve teljes kapacitáson működtette az átkelőhelyeket.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele, amikor hétvégente jelentős torlódás alakulhat ki az átkelőhelyeken, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb - tudatta a százados.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.