Mentés

Így hozzák ki a gyerekeket a barlang mélyéről - videó

Jól van a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből kimentett négy gyerek.

2018.07.09 09:57ma.hu

Anupong Paocsinda belügyminiszter a Bangkok Post című lapnak nyilatkozott a gyerekekről, akiket a barlangtól 70 kilométerre lévő Csian Rai Mung körzet kórházában ápolnak. Elmondta, hogy noha szervezetük erős, állandó orvosi felügyelet alatt állnak és számos orvosi vizsgálaton kell átesniük.

A vasárnapi mentőakciót követően a barlangból a szabadba érkezett négy gyereket egy rögtönzött tábori kórházban orvosok megvizsgálták, majd hármat helikopterrel szállították kórházba, míg a negyediket mentőautóval. Nevüket nem közölték.

Ugyanaz a búvárcsapat fogja a többi gyereket és az edzőt is kihozni a barlangból, amelyik vasárnap bent járt. Ezek a búvárok már ismerik a terepet és az ottani viszonyokat. A csapat tagjait azonban alapos vizsgálatnak vetik alá, hogy megbizonyosodjanak arról: teljesen felkészültek a további feladatvégzésre.

A mentést vezető felügyelő tartományi kormányzó, Narongszak Oszotthakorn újságíróknak azt mondta vasárnap este, hogy több óra telik el, mire a búvárcsapat folytathatja a mentést, feltöltik és elhelyezik az oxigénpalackokat és egyéb felszerelést a mentési útvonalon.

Az ifjúsági focicsapat tagjai edzőjükkel június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben. Az egész országot mozgósító országos figyelem mellett, csodával határos módon élve találták meg őket. A vasárnapi mentőakciót követően nyolc gyerek és edzőjük maradt a barlangban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.