Terrorizmus

Felakasztották az Iszlám Állam harcosait Iránban

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nyolc tagját végezték ki Teheránban, akiket az iráni fővárosban tavaly elkövetett terrortámadás elkövetésében találtak bűnösnek.

2018.07.07 14:04MTI

Az elítélteket felakasztották. Az ISNA félhivatalos helyi hírügynökség jelentéséből nem derült ki, hogy a kivégzés mikor történt. A nyolc dzsihadista tavaly júniusban megtámadta a parlament épületét fővárosban, valamint az iráni iszlám forradalom vezetőjének, Ruholláh Muszavi Khomeini mauzóleumát, az ország déli részén. A merényletekben 18 haltak meg, több mint ötvenen megsebesültek.

Az Iszlám Állam szunnita terrorista szervezet ellenségnek tekinti az iráni síitákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.