Thaiföld

Szívszorító: levélben üzentek szüleiknek a barlangban rekedt gyerekek

Kézzel írt levélben üzentek szüleiknek a június 23. óta barlangban rekedt thai gyerekek.

2018.07.07 09:56ma.hu

A tizenkét thaiföldi gyerek és 25 éves edzőjük még június 23-án mentek be egy barlangba, ám a heves esőzések miatt kijönni már nem tudtak. A barlangban villámgyorsan megemelkedett a vízszint, elzárva a bejáratot, melyen keresztül a 11-16 éves gyerekek bemásztak, és amely előtt a holmijukat, biciklijeiket megtalálták. A helyzetet még jobban nehezíti, hogy szombattól jövő csütörtökig heves esőzés várható a területen, a mentőcsapatok gyakorlatilag versenyt futnak az idővel.

Közben a BBC egy súlyos tragédiáról számolt be. Meghalt egy mentőbúvár, akinek az volt a feladata, hogy oxigént vigyen a barlang azon részébe, ahol a gyerekek vannak, hiszen a levegő vészesen fogy odalent. Végül a búvár oxigénje fogyott el és meghalt. A 38 éves férfit egy társa kihozta, de már nem tudtak segíteni rajta. A férfi korábban a haditengerészetnél is dolgozott.

A gyerekek és az edző most kézzel írt levélben üzentek szüleiknek, hozzátartozóiknak, melyet a BBC mutatott be.

"Apu és anyu, ne aggódjatok, jól vagyok. Mondjátok meg a testvéremnek, hogy álljon készen arra, hogy sült csirkét hozzon nekem. Szeretlek titeket!" üzente az egyik fiú, Tan.

"A gyerekek most már jól vannak, mindent megkaptak, és ígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek értük. Mindenkinek köszönöm, aki részt vesz a segítségben, és bocsánatot kérek a szülőktől" - üzente először a gyerekek szüleinek az edző, majd a nagymamáját próbálta megnyugtatni: "rendben vagyok, jól vagyok, ne aggódj értem túl sokat. És vigyázz magadra!"

Pong és Nick is azt üzenték szüleiknek, hogy imádják őket, ne aggódjanak és a kedvenc ételüket kérték.

Mark a szülei mellett egy tanárának is megüzente, hogy jól van, de a BBC szerint innentől olvashatatlanná vált a levél.

Mik szintén azt kéri, ne aggódjanak miatta. A haditengerészet emberei jól bánnak velük, tette még hozzá.

Dom azt üzente, minden oké, csak egy kicsit hideg van. Ne aggódjanak érte, és el ne felejtsék a születésnapi buliját.

Aduol is jól van, de most már minél előbb szeretne hazajutni.

Night mindenkit szeret, Ternnek hiányzik a családja, de tud vigyázni magára.

Bew azt üzeni, ne aggódjanak érte, csak két hétre tűnt el. De nagyon siet haza, hogy segíthessen édesanyjának a boltban.

Tee pedig azt üzeni, ne aggódjatok, boldog vagyok.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.