Thaiföld

Meghalt a barlangban rekedt gyerekeknek segíteni próbáló búvár

Oxigént vitt nekik, ám végül az övé fogyott el.

2018.07.06 10:41ma.hu

A tizenkét thaiföldi gyerek és 25 éves edzőjük még június 23-án mentek be egy barlangba, ám a heves esőzések miatt kijönni már nem tudtak. A barlangban villámgyorsan megemelkedett a vízszint, elzárva a bejáratot, melyen keresztül a 11-16 éves gyerekek bemásztak, és amely előtt a holmijukat, biciklijeiket megtalálták. A helyzetet még jobban nehezíti, hogy szombattól jövő csütörtökig heves esőzés várható a területen, a mentőcsapatok gyakorlatilag versenyt futnak az idővel.

Közben a BBC egy súlyos tragédiáról számolt be. Meghalt egy mentőbúvár, akinek az volt a feladata, hogy oxigént vigyen a barlang azon részébe, ahol a gyerekek vannak, hiszen a levegő vészesen fogy odalent.
Végül a búvár oxigénje fogyott el és meghalt. A 38 éves férfit egy társa kihozta, de már nem tudtak segíteni rajta. A férfi korábban a haditengerészetnél is dolgozott.

A búvárok azt mondják, nehéz terep, de nem adják fel.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.