Gyász

Kárpátaljai romagyilkosság: brutálisan gyilkolták meg a 23 éves Dávidot

Kárpátaljai magyar cigányok átmeneti tábora ellen hajtottak végre pogromot Lembergben.

2018.06.26 07:57ma.hu

Maszkot viselő ismeretlenek késekkel és baseball ütőkkel támadtak rá szombat éjfélkor kárpátaljai romák átmeneti táborára Lemberg (Lviv) külvárosában, a támadás következtében egy ember meghalt, négyen súlyosan megsebesültek - adták hírül ukrán hírportálok a hétvégén.

Kegyetlen módon végeztek ki a megölt áldozatot, amiről hétfőn közöltek részleteket. Myroslav Horvat, az ungvári városi tanács képviselője a mukachevo.net-nek azt nyilatkozta, hogy felkereste a meggyilkolt 23 éves Pap Dávid családját. Mint kiderült, támadói felvágták a hasát, kiontották a beleit.

A képviselő szerint a fiú az iskola után Ukrajna nagyvárosaiba járt pénzt keresni, Lembergben fémhulladék gyűjtésével foglalkozott. Megjegyezte, hogy Papék rendes családnak számítanak, helyben mezőgazdasági munkát végeznek napszámban, de gyakran járnak külföldre is dolgozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.