Baleset

Kisiklott egy olajszállító tehervonat Iowában

Kisiklott egy kőolajat szállító tehervonat az Egyesült Államokban. Senki sem sérült meg, de több tartálykocsi megrongálódott, és félő, hogy szennyeződik az ivóvíz a baleset környékén.

2018.06.23 10:42MTI

A 33 tartálykocsiból álló szerelvény Kanadából indult útnak és Iowa államban érte a baleset Doon városától délre olyan területen, melyen áradások vannak. A vízbe kerülő olaj emiatt eljuthat az esőktől megduzzadt Little Rock folyóba.

A helyszíni felvételeken jól látszik, hogy a vagonok keresztbe fordulva, egymás hegyén hátán fekszenek a vasúti töltés mindkét oldalán, és körülöttük áll a víz.

A helyszínen nagy erőkkel dolgoznak a szennyeződés megfékezésén, legalább 30 különleges járművel vonultak ki. A balesethez legközelebbi településen, a nyolc kilométerre lévő, Rock Valley nevű kisvárosban elővigyázatosságból lezárták az ivóvízrendszert.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.