Erőszak

Súlyosan megsebesített több embert egy késes ámokfutó Kínában

A férfi először egy autóbuszon támadt az utasokra, majd leszállt, és járókelőket sebesített meg.

2018.06.22 16:14ma.hu

Nyolc embert súlyosan megsebesített egy késes támadó egy az északnyugat-kínai Hszian városban - jelentette a Zsenmin Zsipao című kínai napilap pénteken.

A férfi először egy autóbuszon támadt az utasokra, majd leszállt, és járókelőket sebesített meg - írta a Huasang Bao című helyi lap.

A Weibo kínai közösségi hálóra feltöltött egyik felvételen egy nő és egy gyermek is látható sebesülten, eszméletlenül.

A támadót röviddel ámokfutása után elfogta a rendőrség.

A késes támadások nem ritkák Kínában, ahol nagyon szigorúan szabályozzák a lőfegyverviselést, a rendfenntartó szervek közül sem mindegyiknél engedélyezett.

Áprilisban kilenc középiskolást ölt meg és másik tízet megsebesített egy férfi a Hszian székhelyű Senhszi tartományban. Februárban egy nő meghalt és tizenketten megsebesültek egy támadó ámokfutásában Peking egy népszerű bevásárlóközpontjában. Az egyik legszörnyűbb eset tavaly történt: egy férfi egy óvodában támadt gyerekekre a déli Kuanghszi tartományban. Tizenegy gyermek szenvedett sebesüléseket, de nem volt halálos áldozat.

A kínai média általában nem tesz jelentést arról, hogy mi az ilyen típusú támadások indítéka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.