Öten megsérültek

Robbanás a londoni metróban: őrizetbe vettek egy férfit

Rövid időre őrizetbe vett szerdán a brit közlekedési rendőrség (BTP) egy 23 éves férfit az észak-londoni Southgate metróállomáson előző este történt kisebb, rövidzárlat okozta robbanással kapcsolatban.

2018.06.20 12:31MTI

A BTP szerdai tájékoztatása szerint a fiatal férfit őrizetbe vétele után szabadlábra helyezték, de a vizsgálat folytatódik ügyében.

Az eljárás a hivatalos meghatározás szerint a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető, illetve anyagi kár vagy személyi sérülés okozására alkalmas robbanás előidézését valószínűsítő cselekedet gyanújával folyik.

A brit közlekedési rendőrség már nem sokkal a kedd esti incidens után hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekmény történt.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy az állomás egyik akkumulátorában keletkezett rövidzárlat okozta a csekély erejű detonációt. A szerdai rendőrségi tájékoztatás nem tér ki arra, hogy az incidensben a rövid időre őrizetbe vett férfinek pontosan milyen szerepe volt.

A londoni mentőszolgálat három embert a helyszínen látott el könnyebb sérülésekkel, két további sérültet kivizsgálásra kórházba szállítottak. Súlyos sérülés nem történt.

A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak-északkelet felé átszelő Piccadilly metróvonal egyik északi megállója.

Az állomást az incidens után egy időre lezárták, de szerdán már zavartalan volt a Southgate forgalma.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.