Állati

Madárpókok miatt aggódtak a repülőtéren

Huszonkét élő madárpókot találtak egy gazdátlan bőröndbe zárva a düsseldorfi légikukötőben.

2018.06.20 08:23Ma.hu

A biztonságiaknak egy gazdátlan csomag lett gyanús, amit senki nem vette le a szalagról. Megröntgenezték a koffert, akkor vették észre az ízeltlábúak körvonalait.

Ekkor került elő a bőrönd tulajdonosa, egy 48 éves esseni férfi, aki azt mondta, hogy csak személyes tárgyak vannak a csomagban. Kipakoltatták velem a bőröndöt, és előkerültek a pókokat tartalmazó műanyag dobozok. A Paraguayból érkezett férfi közölte, hogy tenyésztő, az állatok egy része pedig vemhes.

A madárpókok nem védett állatok, a férfit mégis felelősségre fogják vonni adócsalás miatt. Ebben az esetben ugyanis be nem jelentett kereskedelmi behozatalról van szó.

Az állatokat biztonságba helyezték, állatorvos ellenőrizte egészségi állapotukat és a szállítás körülményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.