Sértés

Színesfémtolvajként ábrázolta a román teniszezőnőt a Charlie Hebdo

Színesfémtolvajként ábrázolták a román teniszcsillagot, Simona Halepet.

2018.06.18 14:24ma.hu

Beperelték a Charlie Hebdo francia szatirikus lapot, miután színesfémtolvajként ábrázolták az idei női Roland Garros-győztest, a román Simona Halepet.

A karikatúrán a következő felirat olvasható: "Egy román nyerte a Roland Garrost. Színesfém, Színesfém!”

A kép miatt a bukaresti francia nagykövetség is magyarázkodásra kényszerült. Az Európában élő románok egyesületeinek szövetsége, a FADERE képviselői pedig annyira felháborodtak az eseten, hogy pert kezdeményeznek a lap szerkesztősége ellen - írja a 444.hu.

Az egyesület közleménye szerint "elfogadhatatlannak és gusztustalannak” tartják a lap gesztusát, és hogy a karikatúrával "lecigányozták” Halepet, amivel nemcsak ő a játékost bántották meg ugyanis, de negatívan befolyásolták a franciák románokról alkotott képét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.