For sale

Sziget eladó Izlandon - szélmalommal, bárány- és hajóállománnyal

Komplett mikrovilág, van áram és örök panoráma.

2018.06.11 19:59ma.hu

Eladóvá vált egy komplett izlandi sziget - adta hírül a helyi sajtó. Az Ísafjarðardjúp fjord közelében található szárazfölddarabka a Vigur nevet viseli, ideális időjárási viszonyok között 10 perc alatt érhető el motorcsónakkal a főszigetről. Áram van, a 700 négyzetméternyi ingatlanból 200 lakható, a többi kiegészítő építmény.

Aki megveszi, az egész nap gyönyörködhet a szigetország egyik legismertebb szélmalmában és egy csodás viktoriánus stílusú lakóházban is. Azért csak nézegetheti, mert amúgy mindkettő az izlandi nemzeti múzeum tulajdona.

Nem csoda, hogy egy év alatt akár 10 ezer turista is megfordul arrafelé, ezért az ilyen jellegű befektetőket is keresik, hiszen a szuvenírbolt mellett van egy kávézó, egy étterem és egy aprócska szálloda is.

A 45 hektáros sziget eddig is magántulajdonban volt, de egy nyáj bárány is él rajta, ők is a csomag részét képezik. Akárcsak a hajóflotta is, többek között az egyik legrégebbi, még működő halászhajóval, amit még a 1800-as évek elején bocsátották vízre Izlandnál.

Árat nem tudni, ajánlatokat lehet tenni, de 770 millió alatt meg se próbáljuk...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.