Konfliktus

920 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Szíriában

Idlíb tartományban 2,5 millió embernek nincs hova menekülnie hazáján belül.

2018.06.11 23:30MTI

Több mint 920 ezer ember kényszerült lakhelyének elhagyására idén Szíriában, ami ilyen rövid idő alatt a legtöbb menekülőt jelenti a polgárháborús konfliktus kezdete óta - jelentette ki hétfőn Genfben Panosz Mumcisz, az ENSZ Humanitárius Ügyek Hivatalának (OCHA) szíriai koordinátora.

A tisztviselő aggodalommal szólt arról, hogy a harcok és légitámadások miatt a szíriai Idlíb tartományban 2,5 millió embernek nincs hova menekülnie hazáján belül.

Mumcisz felszólította a nagyhatalmakat, hogy működjenek közre a háború tárgyalásos lezárása érdekében, akadályozzák meg a vérontást Idlíb tartományban. Az ENSZ attól tart, hogy 2,5 millió lakhelyéről elüldözött ember indul el Törökország irányába. Számukra nincs olyan hely Szírián belül, ahol el lehet őket helyezni - tette hozzá a görög ENSZ-diplomata.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.