Erőszak

Beismerte, hogy megerőszakolta és megfojtotta a német lányt

A 14 éves lányt május 22. óta eltűntként tartották nyilván, keresésében több száz rendőr vett részt, holttestét szerdán találták meg. Az eset felháborodást keltett Németországban.

2018.06.10 12:24MTI

Beismerte tettét Irakban a 14 éves német lány megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsított 20 éves kurd férfi, és a helyi rendőrség szombaton visszaszállíttatta őt Németországba - közölték az iraki kurd hatóságok.

Az Ali Bassár nevű gyanúsítottat a kurd biztonsági szervek fogták el péntekre virradóra Irak északi részén, a kurd autonóm területen, Erbíl közelében. A mainzi illetőségű áldozatot a nyomozás eddigi megállapításai szerint május 22-én vagy 23-ra virradóra a szomszédos Wiesbadenben megerőszakolták, majd meggyilkolták, és holttestét elrejtették egy nehezen megközelíthető ipari terület közelében, a Hessen tartományi város külterületén. A 14 éves lányt május 22. óta eltűntként tartották nyilván, keresésében több száz rendőr vett részt, holttestét szerdán találták meg. Az eset felháborodást keltett Németországban.

Bassár családjával együtt menedékkérőként érkezett az országba 2015-ben. Nincs kiadatási egyezmény Németország és Irak között, de ez nem zárja ki azt, hogy egyes esetekben valamelyik fél kérésére a másik átad a területén tartózkodó személyeket. A Bild című lap a hírportálján azt jelentette, hogy a frankfurti főügyészség a wiesbadeni ügyészség letartóztatási parancsa alapján kezdeményezte az iraki gyanúsított kiadatását.

Az iraki hatóságok ennek szinte azonnal eleget tettek, szombaton Erbílből repülőgépen Frankfurtba szállították a szóban forgó ügy gyanúsítottját. Előtte egy rendőrparancsnok sajtóértekezletén elmondta: Ali Bassár beismerte, hogy megfojtotta a lányt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.