Howard X

Őrizetbe vették a világhírű Kim Dzsongun-imitátort

Őrizetbe vettek és kikérdeztek Szingapúrba érkezésekor egy Kim Dzsongun-imitátort pénteken, négy nappal Donald Trump amerikai elnök és az észak-koreai diktátor ott tartandó csúcstalálkozója előtt.

2018.06.08 10:05MTI
hirdetés

A hongkongi illetőségű, Howard X néven szereplő férfit egy pláza és egy étterem kérte fel, hogy a csúcs miatt menjen Szingapúrba, és vegyen részt reklámkampányukban.

A Kim-imitátor arról számolt be, hogy átvizsgálták a csomagjait, és két órán át kérdezték ki, majd mielőtt elengedték, közölték vele, hogy tartsa távol magát Sentosa szigetétől, ahol a keddi csúcstalálkozó lesz, és a Shangri-La Hoteltől, ahol Trump megszáll.

A rendőrök különös érdeklődést mutattak az iránt, hogy a férfi részt vett-e bárhol tiltakozáson, beleértve a hongkongi demokráciapárti tüntetéseket, mire tudatta velük, hogy dobosként jelen volt a tüntetések helyszínén.

"De sosem vettem részt lázadásban, és nem is tervezek ilyet. Mondtam nekik, hogy sosem tennék ilyet Szingapúrban, mert tudom, hogy ez ellentétes a törvényeikkel" - magyarázta Howard X az AP amerikai hírügynökségnek.

Szingapúrban csak egyetlen helyen, a 0,9 hektáros Hong Lim parkban lehet szabadon tiltakozni, és ahhoz is a park engedélye kell, minden más gyülekezéshez rendőrségi engedély kell.

A szingapúri rendőrség nem kommentálta Howard X történetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.