Robbanás egy vasércbányában

Bányászokat mentettek ki a Kína északkeleti részén történt robbanás helyszínén

Huszonhárom embert mentettek ki szerdán abból a vasércbányából északkelet Kínában, amelynek bejáratánál előző nap robbanószereket szállító teherautó robbant fel.

2018.06.06 10:31MTI
hirdetés

A baleset a Liaoning tartománybeli Benhszi település közelében történt. Két bányászt még minidig keresnek - derült ki a helyi katasztrófavédelem honlapjáról.

A keddi robbanásban beomlott a több mint ezer méteres akna, tizenegyen meghaltak, kilencen megsérültek, öten súlyosan. Utóbbiak állapota azonban nem válságos. Huszonöt bányász rekedt a mélyben.

Kínában korábban számos bányabaleset történt, aminek hatására a hatóságok megszigorították a biztonsági előírásokat, képzéseket tartottak, korszerűsítették a berendezéseket. A balesetek egy része Liaoning tartományban történtek, többek között az is, amikor 2014-ben egy porrobbanásban 28 bányász meghalt és 50 megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.