Színes

Elszabadult egy csomó konténer, több ezer pelenka sodródott partra Ausztráliában

Pelenkák és más higiéniás termékek sodródtak partra Ausztráliában, Sydneytől északra, miután a rossz időjárás miatt elszabadult 83 konténer egy teherhajóról.

2018.06.02 12:37MTI

A Libériában bejegyzett YM Efficiency hajó Ausztrália legnagyobb városától mintegy 180 kilométerre, csütörtök éjjel veszítette el rakománya egy részét - közölték a helyi hatóságok. A hajón maradt 30 óriáskonténer is megsérült, néhány az oldalára borult.

Angus Mitchell, Új-Dél-Wales szövetségi állam közúti és hajózási szolgálatának igazgatója a vízben hánykolódó konténerek miatt éberségre intette a környéken haladó hajókat.

Az elszabadult konténereket várhatóan napokon belül partra sodorják a heves széllökések és a nagy hullámok. A hajó Tajvanból indult Sydneybe, ahová a tervek szerint szombat este futott volna be.

A legénység egyetlen tagjának sem esett baja - tudósított az ABC ausztrál közszolgálati médium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.