Illegális bevándorlás

Horvát rendőrök rálőttek egy migránsokat szállító mikrobuszra, gyerekek sérültek meg

Horvát rendőrök rálőttek egy migránsokat szállító mikrobuszra, amely többszöri figyelmeztetés után sem állt meg, két gyermek megsebesült.

2018.05.31 11:16MTI

Az eset szerdán késő este történt a Plitvicei tavaktól délre, a boszniai-horvát határtól nem messze, Donji Lapac körzetében.

A rendőrök egy útakadályt is felállítottak, és fényjelzésekkel valamint hangjelzésekkel próbálták megállítani a mikrobuszt, amely megpróbálta elgázolni a rendőröket, akik ezért rálőttek. Ezt követően a sofőr kiugrott a kocsiból és az erdőbe menekült.

A mikrobuszban 29 iraki és afganisztáni migránst találtak, köztük két gyereket, akik a lövésektől megsebesültek. Őket a zárai (Zadar) kórházban kezelik, nincsenek életveszélyben.

További hét migráns is megsérült, valószínűleg a gyors és életveszélyes vezetés miatt.

A sofőrt még mindig keresi a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.