Terrorizmus

Lövöldözés Liege-ben: terrorcselekmény miatt indítanak nyomozást

Terrorcselekmény miatt indít nyomozást a belga szövetségi ügyészség a kedd délelőtti liege-i lövöldözés ügyében, amelynek során egy férfi két rendőrrel és egy civillel végzett, mielőtt agyonlőtték.

2018.05.29 13:35MTI

"Vannak a történteknek olyan elemei, amelyek terrorcselekményre utalnak" - nyilatkozott Eric Van Der Sypt, a vádhatóság szóvivője.

Helyi sajtóbeszámolók szerint az elkövető egy 33 éves Benjamin Hermann nevű férfi volt, aki más bűncselekmények miatt már korábban a rendőrség látóterébe került, és akit állítólag előző nap engedtek ki a börtönből.

A gyanúsítottat, akinél eredetileg kés volt, délelőtt járőrök állították meg az utcán Liege központjában, mire rátámadt az őt igazoltató rendőrökre, s elvette egyikük pisztolyát, majd agyonlőtte őket, valamint egy civilt, és elmenekült. A támadó mindhárom halálos áldozata nő volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.