Robbantás

Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

Bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elutasították a védelem szabadlábrahelyezési kérelmét.

2018.05.28 19:59ma.hu

Előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantással vádolt P. László. A Fővárosi Törvényszék bírója, Kalina József ugyanis a hétfői tárgyaláson a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elutasította a védelem szabadlábrahelyezési kérelmét.

Az elmeorvosi és pszichológus szakértők meghallgatásával folytatódott hétfőn a Teréz körúti robbantással vádolt P. László pere a Fővárosi Törvényszéken. A mostani tárgyalás azonban nemcsak emiatt volt érdekes, hanem azért is, mert a bíró döntést ígért arról, hogy jóváhagyja-e P. László szabadlábra helyezési kérelmét vagy meghosszabbítja az előzetes letartóztatását. A robbantással vádolt férfi édesapja feszülten, de bizakodva várta a tárgyalás kezdetét.

"Továbbra is komoly kételyeim vannak az eddigi bizonyítékokkal kapcsolatban. Az ujjnyomatszakértő a Teréz körúton egyáltalán nem talált nyomot. Ez azt jelenti, hogy a CBA-ban, a padon és a tetthelyen sem voltak a fiamtól származó ujjnyomok. A vegyész szakértő pedig azt mondta, hogy nem találtak HMTD nevű robbanószert a helyszínen. De kiderült az is, hogy a bombában nem volt az az alapanyag, amit a fiam az emailban írt. Ezek után egyértelműen azt várom, hogy ha nem is szabadlábra, de minimum házi őrizetbe kerül a fiam" - mondta a 24.hu-nak P. László édesapja a tárgyalás előtt.

Az apától az is kiderült, hogy megvan a védelem által kért toxikológiai vizsgálat eredménye. Eszerint P. László gyógyszereket szedett, de tudatában volt mindennek, így ez nem befolyásolta a korábbi vallomástételét. Az elmeorvosi és pszichológus szakértők arra a megállapításra jutottak, hogy P. László súlyos önértékelési és kapcsolati zavarokkal küzd, de nem szenved olyan kóros elmeállapotban vagy pszichés betegségben, ami miatt ne lenne tisztában a cselekedetei súlyával. Elmondásuk szerint P. László esetében egy infantilis kapcsolati személyiségről van szó, akinek fontos, hogy a külvilágnak is megmutassa magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.