Tűzvész

Hatalmas a kár: 250 tűzoltó oltotta a lángokat

Hét tűzoltó könnyebben megsérült a Németország legnagyobb élményparkjának számító Europa-Park Rustban, ahol szombat este tűz ütött ki.

2018.05.28 08:53MTI

A történtek ellenére a park vasárnap a szokásos időben megnyitotta kapuit a látogatók előtt - közölte az offenburgi rendőrség.

MTI/EPA/Christine Gürtler

A lángok egy raktárhelyiségben csaptak fel egyelőre ismeretlen okból, majd tovaterjedtek a Kalózok barlangja nevű látványosságra, amely teljesen leégett. Az élményparkból 25 ezer embert kellett kimenekíteni. A látogatók közül senki sem sérült meg. A károk pontos nagyságát egyelőre nem sikerült felbecsülni. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

A tűz megfékezésén mintegy 250 tűzoltó dolgozott vasárnap reggelig. A sérülteket ellátták, és távozhattak a kórházból.

Michael Mack, a létesítmény igazgatója a Twitteren azt írta, hogy a szombat szomorú nap volt a park történetében, majd megköszönte a mentőegységek munkáját.

Az 1975-ben létrejött Europa-Parkot 5,7 millióan keresték fel a múlt évben. A létesítmény Európa második legnépszerűbb élményparkja a párizsi Disneyland után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.