Fenyegetettség

Idén több amerikai halt meg iskolákban, mint harctéren

Veszélyes diáknak lenni...

2018.05.22 05:18MTI

A pénteki texasi iskolai lövöldözéssel, amelyben kilenc diák és egy tanár vesztette életét, idén 31-re emelkedett azok száma, akiket amerikai iskolákban meggyilkoltak, ami valamivel több, mint ahány amerikai a hadseregben szolgálva halt meg 2018-ban.

MTI/EPA/Michael Reynolds

Gyászolók közel hétezer pár cipőt helyeztek el a törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium előtt 2018. március 13-án. A cipőkkel a Connecticut állambeli Newtown Sandy Hook általános iskolájában 2012. december 14-én történt lövöldözés óta fegyver által elhunyt gyerekekre emlékeznek. 2018-ban már 17 iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban.

A Washington Post az amerikai védelmi minisztérium közleményei alapján számolta ki a hadsereg halálos áldozatait, amely szerint 2018 januárja óta 13 amerikai katona halt meg, ebből heten egy iraki helikopter baleset áldozatai voltak. A lap megjegyzi, hogy a védelmi minisztérium adatai nem a teljes képet mutatják, a közleményeikben nem szerepelnek például a haditengerészet vagy a nemzeti gárda adatai, ezeknél az alakulatoknál viszont két balesetben még összesen 16-an vesztették életüket szolgálat közben az idén.

Vagyis az összes alakulatnál összesen 29 amerikai katona halt meg 2018-ban, ami még mindig kettővel kevesebb, mint ahány amerikait iskolákban lőttek le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.