Terror

Terrortámadást akadályoztak meg Franciaországban

Az utóbbi három évben több mint 240 ember halt meg Franciaországban elkövetett terrortámadásokban, amelyek többségét az Iszlám Állam vállalta magára.

2018.05.18 12:34MTI

Potenciális terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok Franciaországban, és két egyiptomi származású fiatal férfit, egy testvérpárt őrizetbe vettek - jelentette be Gérard Collomb francia belügyminiszter a BFMTV francia hírtelevízióban pénteken.

A politikus elmondása szerint a gyanúsítottak pokolgéppel vagy rendkívül mérgező ricinnel akartak terrortámadást elkövetni. A hatóságok útmutatókat találtak náluk arra vonatkozóan, hogyan kell hatékonyan ricint előállítani.

Collomb arra is kitért, a hatóságok folyamatosan figyelik a szélsőségeseket a közösségi médiában, és így figyeltek fel a két férfira, akik a Telegram üzenetküldő alkalmazást használták.

A belügyminiszter sem az állampolgárságukat, sem azt nem árulta el, hogy pontosan hol fogták el őket. Az AFP francia hírügynökségnek egy, a nyomozás részleteit ismerő forrás azonban elmondta: a gyanúsítottakat Párizs egy északi kerületében fogták el egy héttel ezelőtt, május 11-én, és a két férfi beismerte, hogy támadásra készültek.

Az utóbbi három évben több mint 240 ember halt meg Franciaországban elkövetett terrortámadásokban, amelyek többségét az Iszlám Állam vállalta magára. Legutóbb múlt szombaton követett el késes támadást Párizs belvárosában egy csecsenföldi születésű, de nyolc éve francia állampolgársággal rendelkező férfi, aki halálra sebzett egy járókelőt, négyet pedig megsebesített. A francia hatóságok szerint 2015 eleje óta több mint 50 merényletet sikerült meghiúsítaniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.