Merénylet

Letartóztatták a Kaliforniában felrobbantott magyar nő volt barátját

A házkutatás során nem regisztrált robbanóeszközt találtak a férfi Long Beachen lévő otthonában.

2018.05.17 18:17ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, robbanásban meghalt egy magyar kozmetikus Kaliforniában. A 48 éves Krajnyák Ildikó Los Angeles egyik külvárosában, Aliso Viejóban vesztette életét, amikor robbanás történt a kozmetikájában. Úgy tudni, ketten megsérültek, akik kezelésre vártak a Magyar Kozmetika nevű üzletben.

Minden jel arra utal, hogy merénylet történt, legalábbis Paul Delacourt, az FBI Los Angeles-i igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: "Nem hisszük azt, hogy ez baleset volt. A károk mértéke alapján valamilyen robbanószerkezetre gyanakszunk."

Friss fejlemény, hogy az FBI csütörtökön letartóztatta az áldozat volt barátját, Stephen Bealt. Az FBI közleménye szerint Bealt nem hozták összefüggésbe a robbantással, de a házkutatás során nem regisztrált robbanóeszközt találtak a férfi Long Beachen lévő otthonában.

Az NBC4-nak nyilatkozó szomszédok azt mondták, többször látták a férfit háza előtt saját készítésű rakétákkal kísérletezni, melyeket aztán kilőtt a sivatagba.

Az FBI gyilkosságként kezeli a robbantást, mely hatalmas károkat okozott az üzletben. Krajnyák Ildikó 12 éve élt a városban, és több évtizede dolgozott kozmetikusként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.