Diplomácia

Trump szerint bizonytalan, hogy találkozik-e Kim Dzsongunnal

Az amerikai elnök szerint egyelőre nem tudni, hogy sor kerül-e a június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozójára Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel.

2018.05.16 19:25MTI

Donald Trump szerdán újságírók előtt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is ragaszkodik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez.

Phenjan szerdán ismét Trump és Kim Dzsongun észak-koreai vezető csúcstalálkozójának lemondásával fenyegetőzött, ezúttal arra az esetre, ha az Egyesült Államok továbbra is azt követeli, hogy teljesen mondjon le nukleáris fegyvereiről.

Az amerikai elnök utalt arra, hogy Washington semmifajta tájékoztatást nem kapott Phenjantól erre vonatkozóan. "Nem láttunk, nem hallottunk semmit" - fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy egylőre semmilyen döntés nem született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.