Illegális bevándorlás

Menekültek holttesteit mosta a tenger Észak-Ciprus partjaira

A hajó, amelyen utaztak, feltehetőleg vasárnap éjszaka süllyedt el.

2018.05.14 20:30MTI
hirdetés

Legalább nyolc ember, feltehetőleg szíriai menekült holttestét mosta a tenger Észak-Ciprus partjaira - jelentette hétfőn a Reuters hírügynökség a helyi rendőrségre hivatkozva. Az EFE spanyol hírügynökség kilenc halottról adott hírt a ciprusi hírügynökség jelentése alapján.

A holttestekre a ciprusi török Karpaz régió partjainál bukkantak rá - közölte a Dipkarpaz városi rendőrkapitányság.

A hajó, amelyen utaztak, feltehetőleg vasárnap éjszaka süllyedt el - mondta egy rendőr. Két holttestre vasárnap, hat holttestre hétfőn bukkantak rá - tette hozzá.

"Elszomorít minket, hogy otthonaiktól és hazájuktól távol lévő, kétségbeesett emberek életüket vesztik a Földközi-tengeren. A partjainkra vetett holttestek emlékeztetnek minket arra, hogy mennyire fontos is a béke és a stabilitás térségünkben" - reagált Twitter-bejegyzésében Mustafa Akinci, a ciprusi törökök elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.