Jeruzsálem státusza

Abbász háromnapos gyászt és általános sztrájkot hirdetett

Mahmúd Abbász palesztin elnök hétfőn háromnapos gyászt hirdetett a Gázai övezet határán izraeli katonákkal történt összecsapásokban meghalt palesztinok emlékére.

2018.05.14 19:23MTI

A Sky News Arabíja pánarab hírtelevízió műsorában mondott beszédében Abbász mészárlásnak nevezte a történteket. A Rámalláhban nyilatkozó palesztin elnök ismételten kijelentette, hogy az Egyesült Államok eljátszotta közvetítői szerepét a Közel-Keleten.

Abbász egyben általános sztrájkot hirdetett a palesztin területeken. Korábban hasonló bejelentést tett a Gázai övezetet több mint tíz éve irányító radikális iszlamista Hamász szervezet is.

A palesztin enklávé egészségügyi hatóságainak legfrissebb összesítése szerint a Gázai övezet határán zajló összecsapásokban 52 palesztin vesztette életét, s több mint kétezren megsérültek. A közlemény szerint 1204-en kaptak lőtt sebet, közülük 116-nak súlyos vagy kritikus az állapota, míg további 1200 embert más sérülésekkel, egyebek mellett belélegzett könnygáz miatt kezelnek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.