Több száz embert kellett evakuálni

Második világháborús bombát hatástalanítottak Hongkongban

Több száz embert kellett evakuálni pénteken Hongkongban egy építkezés helyszínén talált második világháborús bomba miatt; az idén ez már a harmadik ilyen eset ugyanezen a helyszínen a rendőrség jelentése szerint.

2018.05.11 20:30MTI
hirdetés

A körülbelül 450 kilogrammos amerikai gyártmányú robbanószerkezetet csütörtök délután fedezték fel egy új metróállomás építésének helyszínén, hatástalanítása 20 órát vett igénybe. A környező utakat erre az időre lezárták, az épületeket kiürítették és kordonokkal zárták le. Mintegy 1200 embert evakuáltak a forgalmas Vancháj negyedben található irodákból, éttermekből és üzletekből.

Laj Ngo-jau a tűzszerészség tisztje elmondta, hogy a bomba nem volt stabil állapotban, fennállt a robbanás veszélye, ezért különösen óvatosan kellett eljárniuk.

Nem ritka eset, hogy építőmunkások vagy akár járókelők bukkannak repülőbombákra vagy lőszerekre az egykori brit koronagyarmat területén, amely a japán és a szövetséges erők heves ütközeteinek volt a színtere a második világháború idjén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.