Járványveszély

Ebola: a WHO a legrosszabb forgatókönyvre készül Kongóban

A legrosszabb forgatókönyvre készül az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ebolával küzdő Kongói Demokratikus Köztársaságban.

2018.05.11 17:26MTI
hirdetés

Peter Salama, a világszervezet válsághelyzetek kezeléséért felelős részlegének igazgatóhelyettesegenfi sajtótájékoztatóján elmondta: reméli, Kongó napokon belül engedélyezi, hogy kísérleti oltóanyagot vessenek be a betegség ellen. A tisztségviselő ugyanakkor hozzátette: nem szabad csodákat várni az oltástól.

Salama rámutatott, hogy a WHO figyelmeztette a kilenc szomszédos afrikai országot az ebolaveszélyre, de egyelőre mérsékeltnek látja a regionális járvány kockázatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.