Baleset

Tehervonat siklott ki egy nyugat-lengyelországi fő vasútvonalon, akadozik a közlekedés

A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják.

2018.05.11 14:15ma.hu

Szenet szállító tehervonat siklott ki a két nyugat-lengyelországi nagyvárost, Poznant és Szczecint összekötő vasútvonalon, Lengyelország egyik forgalmas közlekedési folyosóján emiatt pénteken akadozik a közlekedés.

A baleset csütörtök délután a nagy-lengyelországi vajdasági Wronki község mellett történt, a 12 kocsiból álló szerelvény balesetében senki nem sérült meg. A vonat eltorlaszolta viszont az említett vasútvonal mindkét sínjét.

Péntekre virradóra megpróbálták eltávolítani a szerelvényt és járhatóvá tenni a síneket. A PKP lengyel államvasutak szóvivője azonban reggel közölte: egyes szakaszokon a pénteki nap folyamán is pótlóbuszokkal szállítják az utasokat, a Poznan és Szczecin között utazóknak emiatt késésekre kell számítani.

A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.