Tragédia

Több sítúrázó meghalt a svájci Alpokban

A szerencsétlenül járt emberek egy 14 tagú csoporthoz tartoztak, amely egy éjszakát a dermesztő fagyban a szabad ég alatt volt kénytelen tölteni.

2018.05.01 17:08MTI

Legalább négy sítúrázó veszítette életét a svájci Alpokban, további öt társukat életveszélyes állapotban kórházban ápolják - közölte Wallis kanton rendőrsége hétfő délután.

A szerencsétlenül járt emberek egy 14 tagú csoporthoz tartoztak, amely egy éjszakát a dermesztő fagyban a szabad ég alatt volt kénytelen tölteni. A csoportban a rendőrség adatai szerint németek, olaszok és franciák voltak. Az áldozatok azonosítása folyamatban van.

A csoport Pigne d'Arolla körzetében haladt, amikor vasárnap este hirtelen rossz időjárási frontba kerültek, és nem jutottak el céljukhoz, a 3157 méter magasban fekvő Cabane des Vignettes menedékházhoz. Az éjszakát 3270 méter magasban a szabadban töltötték.

A hegyimentők, akiket a menedékház őre riasztott hétfő hajnalban, hét helikopterrel azonnal a bajbajutottak segítségére siettek, de egyet közülük már holtan találtak. Egy esés következtében veszítette életét. A többieket kórházba szállították, de ott további hárman meghaltak kihűlés következtében. Az államügyészség vizsgálatot indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.