Letétel

Betiltaná a fegyvereket a pápa

A fegyverek betiltása mellett érvelt a pápa, hogy az embereknek ne kelljen a háborútól való félelemben élniük.

2018.05.01 10:22ma.hu

Ferenc pápa egy Twitter-üzenetben foglalkozott a kérdéssel a vegyi fegyverek áldozatainak világnapján.

"Tényleg békét akarunk? Akkor tiltsuk be a fegyvereket, hogy ne kelljen a háborútól való félelemben élnünk" - ajánlotta katolikus egyházfő a kilenc nyelvre lefordított szövegben.

A nemzetközi közösség most vasárnap emlékezik meg a vegyi háborúk áldozatairól. A dátum ahhoz kapcsolódik, hogy 1997-ben ezen a napon lépett hatályba a vegyi fegyverek használatát és előállítását tiltó nemzetközi egyezmény.

Ferenc pápa a szíriai Dúma városában elkövetett vegyifegyvertámadásra utalva elítélte a tömegpusztító fegyverek bevetését is - írta az Infostart.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.