Tragédia

Meghalt a kisfiú, akit szülei akarata ellenére levettek a lélegeztető gépről

Szülei az utolsó pillanatig abban reménykedtek, hogy megmentheti Alfie-t.

2018.04.28 12:25ma.hu

Az orvosok hétfőn este kapcsolták le a gépeket, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a szülők kérését a kezelés folytatására.

Tom Evans, az édesapa kedden elmondta, Alfie oxigént és hidratálást kap. "Nem lélegeztetik, csak oxigént juttatnak a szervezetébe" - magyarázta az apa.

Alfie "félig vegetatív" állapotban volt egy degeneratív idegrendszeri betegség következtében, melyet nem sikerült azonosítani.

A gyermeket mesterségesen életben tartó gépeket az után kapcsolták le, hogy több bírósági döntés is kimondta, a további kezelések "értelmetlenek" lennének, mivel a gyermek agyát a betegség teljesen elpusztítaná. A liverpooli Alder Hey Gyermekkórház orvosai szerint a gyermek szenvedéseinek meghosszabbítása embertelen lett volna.

A liverpooli kórház, ahol Alfie-t kezelték, azóta nem adott tájékoztatást a kisfiú állapotáról.

Szombat hajnalban elkeserítő hírt közölt a kisfiú édesapja. "Összetört a szívem. Szeretlek" - írta Tom Evans a közösségi oldalán.

Alfie 23 hónapos volt. Szülei az utolsó pillanatig elkeseredett harcot vívtak azért, hogy megmenthessék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.