Csehország

Súlyos mérgezés egy cseh vegyipari cégnél, többen életveszélyben

Egy tartálykocsi ciszternájából mérgező fenol került a levegőbe.

2018.04.26 11:31MTI

Több mint húszan megbetegedtek csütörtökön reggel az észak-csehországi Decínben amiatt, hogy egy tartálykocsi ciszternájából mérgező fenol került a levegőbe - közölte Prokop Voleník, a regionális mentőszolgálat szóvivője Decínben.

Két ember állapota válságos. A mérgezéses tüneteket mutató betegeket a környékbeli kórházakba szállították - tette hozzá a szóvivő.

A baleset, amelynek okait még vizsgálják, a Chemotex vegyipari és kozmetikai vállalat területén történt, a betegek döntően a vállalat alkalmazottai.

A fenol az egyik legegyszerűbb aromás vegyület, a Chemotex kozmetikai termékek előállításánál használja. A baleset következtében a vállalat ideiglenesen leállította a termelést.

Egy hónapja a Decínhez közeli Kralupy nad Vltavou vegyiművekben volt robbanásos baleset, melynek következtében hatan meghaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.