Tragédia

Torontói gázolás: 'Láttam, ahogy egy babakocsi repül a levegőben' - videó

Szándékosan hajthatott a tömegbe a gyilkos, legalább tíz embert ölt meg.

2018.04.24 09:34ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu elsőként beszámolt, a kanadai Torontóban gyalogosok közé hajtott hétfő délután egy autó, amely során tízen meghaltak és tizenöten megsérültek. Az elkövető elmenekült, de nem messze a tetthelytől elkapták és őrizetbe vették. A torontói rendőrfőnök közlése szerint az elkövető szándékosan hajthatott a tömegbe, célja az volt, hogy minél több emberrel végezzen, azonban továbbra sem ismert az indítéka.

CBC News/LinkedIn

Az őrizetbe vett gyanúsított a 25 éves Alek Minassian, akinek eddig még csak priusza sem volt. A tettes terve az volt, hogy a rendőrök végezzenek vele. Azt nem tudni, hogy terrortámadás történt-e vagy a gázolás kapcsolatba hozható-e a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminisztereinek Torontóban rendezett találkozójához.

Szemtanú: "Láttam, hogy egy babakocsi repül a levegőben"

Diego DeMatos szemtanú megpróbálta újraéleszteni az egyik áldozatot, de a karjai között halt meg

Így kapták el

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.