Tragédia

Letartóztatták a Nashville melletti étteremben vasárnap négy embert agyonlövő férfit

Hétfőn délután egy Nashville közelében lévő kisvárosban letartóztatták azt a 29 éves férfit, aki vasárnap egy gofri-étteremben négy embert agyonlőtt.

2018.04.24 04:15MTI

A rendőrség jelentése szerint a 29 éves Travis Jeffrey Reinkingre egy Nashville melletti erdős részen bukkantak rá, és a rendőrség által közzétett fotók tanúsága szerint a karja tele van horzsolásokkal és sebekkel. A rendőrök szerint vasárnap óta az erdőben bujkált.

Don Aaron, Nashville városi rendőrségének szóvivője az amerikai közszolgálati rádiót (NPR) részletesen tájékoztatta a történésekről. Elmondta, hogy Reinking vasárnap helyi idő szerint kora reggel érkezett Antioch városának gofri-étterméhez, félmeztelenül, egy AR 15-ös félautomata karabéllyal a kezében. Lövöldözése során négy embert agyonlőtt, két vendéget pedig súlyosan megsebesített. Ámokfutásának az vetett véget, hogy az egyik vendég kicsavarta a kezéből a gyilkos fegyvert.

A rendőrség - a leírások alapján - még vasárnap beazonosította az elkövetőt, akiről kiderült, hogy tavaly egyszer már letartóztatták Washingtonban, mert átmászott a Fehér Házat védő biztonsági korlátokon. A tavalyi incidens után visszavonták a fegyvertartási engedélyét és elkobozták négy fegyverét is, a hatóságok azonban később visszaadták a fegyvereket az édesapjának, aki ismét továbbadta azokat a fiának.

A vasárnapi lövöldözés után 160 szövetségi és helyi rendőr indított hajtóvadászatot a gyilkos után, akit a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonnal a tíz legkeresettebb bűnöző listájára tett. Hétfőn a nyomozók házról-házra járták végig Antioch városka épületeit, s az egyik helyi lakostól kapott információ alapján kezdték meg a közeli erdő átfésülését is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.